حق تعمیر
اتحادیهٔ اروپایی قانونی وضع کرده که کشورهای عضو را موظف میکند «حق تعمیر» مصرفکنندگان برخی محصولات برقی را برای مدت دست کم ده سال تضمین کنند.
اتحادیهٔ اروپایی قانونی وضع کرده که کشورهای عضو را موظف میکند «حق تعمیر» مصرفکنندگان برخی محصولات برقی را برای مدت دست کم ده سال تضمین کنند.
موفقیت کشاورزی صنعتی در افزایش تولید مواد غذایی قابل انکار نیست، اما این موفقیت فقط از برخی جهات قابل دفاع است: باید در نظر داشت که کشاورزی صنعتی—به جز مواردی نسبتاً استثنایی—منجر به فرسایش یا تحلیل رفتن خاک نیز شد و میشود. اما کاهش کیفیت منابع خاک به معنای افت کیفیت محصولات غذایی و کاهش ویتامینها و مواد معدنی موجود در آنها نیز هست.
این نوشته برگرفته از ایدههای ریچارد باکمینیستر فولر، معمار و نظریهپرداز آمریکایی است که توسط استوارت مکمیلن، کاریکاتوریست استرالیایی، به شکلی هنرمندانه و آموزنده مصور شده است. آنچه میخوانید خلاصهای از روایت مکمیلن است.
بخشهایی از یادداشت «ایدهای به نام اقتصاد محلی» نوشتهٔ وندل بری.
برخی از انواع پلاستیکهای تجزیهپذیر به شکلی گمراهکننده به مصرفکنندهها معرفی میشوند. این نوع پلاستیکها از مواد مشابه پلاستیکهای معمولی تشکیل شدهاند، منتها زودتر به قطعات ریز تقسیم میشوند. اما این قطعات ریز به سرعت و به شکلی بیخطر به طبیعت باز نمیگردند؛ بلکه برعکس، تا مدتهای طولانی به صورت ریزپلاستیک در طبیعت باقی میمانند و وارد چرخههای غذایی میشوند.
کبوترخانه راهکاری ساده، ارزان، مؤثر و کمعارضه است که نیاکانِ ما به کمکِ آن کشاورزیِ بومیِ ایران را رونق بخشیدند و هزاران سال ادامه دادند. در این نوشتهٔ کوتاه با این راهِ حلِ هوشمندانه و زیبا آشنا میشویم.
خلوت کردن کمدِ لباسها راهِ حلی است که قطعاً از آن لذت خواهید برد. شکی نیست که موثرترین و بهترین روش برای خلوت کردن کمدِ لباسهایتان این است که از خریدن لباسِ جدید پرهیز کنید تا لباسهای فعلی به تدریج کهنه و از ردهخارج شوند و به این ترتیب از تعداد و حجم لباسهایتان کاسته شود. اما در کوتاهمدت، کارهای دیگری نیز میتوانید انجام دهید. ایدههای زیر به شما کمک خواهند که کمدِ لباس خلوتتری داشته باشید.
بعد از نیوزیلند، هندوستان دومین کشوری در جهان شد که به رودخانهها موقعیتی انسانگونه اعطا میکند. دادگاهی در ایالت اوتاراکند واقع در منطقهٔ هیمالایا چنین حکم کرد: رودهای جَمُنا و گَنگ موجوداتِ زندهٔ انسانی هستند. این رودخانهها در حال از دست دادن هستیشان هستند و وقت آن رسیده که اقداماتی خارقالعاده برای مراقبت و محافظت از آنها انجام گیرد.
قبل از رواج ساعتهای شماطهدار ارزان، مردمان ساکن کشورهای صنعتی، به خصوص آنها که باید صبح زود در محلهای کارشان حاضر میشدند، چطور از خواب بیدار میشدند؟ در این نوشته با یکی از شیوهها آشنا میشویم: بیدارکنها. آنها تا اواسط قرن بیستم هنوز در برخی شهرهای بریتانیا وجود داشتند و کارگران سنگینخواب را صبحها از خواب بیدار میکردند.
زورگویی نیرومندترین ابزار اقناعسازی است؛ ابزاری که با طلوعِ دورانِ بازار در جوامع کمرنگ شد. اما حالا که به پایانِ دورانِ بازار نزدیک میشویم باید بتوانیم چسبهایِ دیرینهی اجتماعی از جنسِ فرهنگ و سرمایههایِ اجتماعی را احیا کنیم. در غیرِ اینصورت پذیرایِ منطقِ چماق خواهیم بود.
ارسطو، تولستوی، لیبیش و جارد دیاموند از قانونی مشابه صحبت میکنند که میتواند سرنوشتِ کشاورزیِ مدرن را تعیین کند.