انکارگرایی (denialism) وضعیتی است که در آن فرد برای دوری جستن از یک حقیقت نامطلوب، انکار را انتخاب میکند. انگیزههای مختلفی برای انکارگرایی پیشنهاد شده که عموماً به نوعی دفاع شخصی در برابر واقعیتی نامطلوب اشاره میکنند. واقعیت نامطلوب میتواند هر آنچه که علیه منافع شخصی یا باورها و اعتقادات او باشد باشد. در ضمن، فرد ممکن است افکاری که برای او مشوش کننده هستند را انکار کند.
انکارگرایی در علم به معنای رد مفاهیمی پایهای که در شمار قطعیات بلامنازع محسوب میشوند و مورد اجماع علمی قرار دارند و جایگزینی آنها با ایدههای رادیکال و بحثانگیز است. یکی از مشخصههای انکارگرایی، انکار وجود شواهد قریب به اتفاق، و تلاش برای جلوهدادن آن به صورت یک مناقشه و انکار وجود اجماع در آن زمینهاست. یکی از نمونههای معاصر انکارگرایی در علم، به منکران پدیدهی تغییر اقلیم (climate change denialist) مربوط میشود. این افراد با اجماع علمی در مورد گرمایش زمین و تغییر اقلیم (در اثر فعالیتهای انسانی) مخالفند.
هدف ما در مجلهٔ یوتوپیا افزایش دانایی عمومی دربارهٔ مشکلات اجتماعی و زیستمحیطی است. مطالب مجله با عشق انتخاب، ترجمه و منتشر میشوند. بهترین و تنها دلگرمی برای ما این است: مطالب ما را بخوانید، دربارهشان فکر کنید، با ما حرف بزنید! توجه داشته باشید که انتشار مطالب در یوتوپیا به معنای تأییدِ بیقید و شرطِ محتوای آنها و یا حمایت از سوابق اجتماعی-سیاسی-فکری بهوجودآورندگانشان نیست.
من در حوزهٔ مدیریت و مهندسی محیطی تحقیق و تدریس میکنم: چطور میتوان کارآیی سیستمهای شهری و صنعتی را از طریق مطالعهٔ سیستمی، ایجاد پیوندهای موثر بین آنها و مدیریت بهتر پسماندها افزایش داد و ظرفیتها و امکانهای مختلف را ارزیابی نمود؟ در این حوزه سعی میکنم یک عملگرا و ارائهدهندهٔ راهحل باشم. در پسزمینهٔ مطالعاتیام علاقمند به تاریخ، مدرنیت، و شناخت و نقد قطعیتها و اسطورههای معاصر هستم. در این حوزه سعی میکنم ارائهدهندهٔ پرسشهای رادیکال و دشوار باشم. پیش از این، حدود هشت سال در صنایع بینالمللی نفت و گاز در ایران و برخی کشورهای حاشیهٔ خلیجفارس کار کرده بودم.