«کاهش اثرات سانحه» یا «کاهش خطرات» (mitigation) به مجموعهٔ روشهایی میگویند که هدف آنها کم کردن تأثیرات نامطلوب پدیدهای است که احتمال وقوع آن میرود اما امکان جلوگیری کامل از آن وجود ندارد. استراتژیهای کاهش اثرات در کنار استراتژیهای «پیشگیری» (prevention) معنای کاملتری پیدا میکنند.
به عنوان مثال در مدیریت حمل و نقل جادهای، افزایش کیفیت جادهها یک استراتژی پیشگیرانه است (احتمال بروز تصادف را کاهش میدهد) در حالی که اجباری کردن کیسهٔ هوا و کمربند ایمنی در خودروها یک استراتژی کاهش اثرات است. چرا که داشتن کیسهٔ هوا یا بستن کمربند ایمنی احتمال بروز تصادف را کاهش نمیدهد، اما احتمال بروز تأثیرات نامطلوب را کمتر میکند.
هدف ما در مجلهٔ یوتوپیا افزایش دانایی عمومی دربارهٔ مشکلات اجتماعی و زیستمحیطی است. مطالب مجله با عشق انتخاب، ترجمه و منتشر میشوند. بهترین و تنها دلگرمی برای ما این است: مطالب ما را بخوانید، دربارهشان فکر کنید، با ما حرف بزنید! توجه داشته باشید که انتشار مطالب در یوتوپیا به معنای تأییدِ بیقید و شرطِ محتوای آنها و یا حمایت از سوابق اجتماعی-سیاسی-فکری بهوجودآورندگانشان نیست.
من در حوزهٔ مدیریت و مهندسی محیطی تحقیق و تدریس میکنم: چطور میتوان کارآیی سیستمهای شهری و صنعتی را از طریق مطالعهٔ سیستمی، ایجاد پیوندهای موثر بین آنها و مدیریت بهتر پسماندها افزایش داد و ظرفیتها و امکانهای مختلف را ارزیابی نمود؟ در این حوزه سعی میکنم یک عملگرا و ارائهدهندهٔ راهحل باشم. در پسزمینهٔ مطالعاتیام علاقمند به تاریخ، مدرنیت، و شناخت و نقد قطعیتها و اسطورههای معاصر هستم. در این حوزه سعی میکنم ارائهدهندهٔ پرسشهای رادیکال و دشوار باشم. پیش از این، حدود هشت سال در صنایع بینالمللی نفت و گاز در ایران و برخی کشورهای حاشیهٔ خلیجفارس کار کرده بودم.