Category archive

مطالب کوتاه - page 6

بزرگترین شکست علم

زمان تقریبی لازم برای مطالعه: ۵ دقیقه

هر روز در میان دوستان، آشنایان و یا در میان گروه‌های مختلف مردم، افرادی را میبینم که ظاهراً اعتقاد چندانی به علم و آخرین دستاوردهای آن ندارند. امّا مشکل از کجاست؟ تا چه حد باید به علم اعتماد کرد؟ آیا علم در کاهش اعتبار خود مقصر بوده است؟

آمازون ضربهٔ دیگری وارد می‌کند

زمان تقریبی لازم برای مطالعه: ۶ دقیقه

در خبرها دربارهٔ نوآوری جدید شرکت آمازون می‌خوانیم. این شرکت سرویس جدیدی را معرفی کرده که می‌توان آن‌را به کابینت یا قفسه‌ای که در آن مایحتاج خانواده نگهداری می‌شود چسبانید یا روی میز غذاخوری یا داخل کیف قرار داد. به کمک این فن‌آوری مشتریان می‌توانند با اسکن بارکد، ارایهٔ دستورات شفاهی و یا فشردن یک دکمه، محصولات مورد نظر خود را سفارش دهند. به این ترتیب، افراد خانه می‌توانند با چک کردن کابینت خوار و بارها از همان‌جا سفارش‌های لازم را به آمازون بدهند تا این شرکت در اسرع وقت موّاد غذایی، بهداشتی و آرایشی یا اقلام دیگر مصرفی را به درب منزل ارسال کند. شعار تبلیغی آمازون این است: «نصب کنید. فشار دهید. دریافت کنید». اما ظهور چنین محصولاتی به معنای تشویق بیش از پیش مصر‌ف‌گرایی است. در این نوشته نگاهی فلسفی به خطر نهفته در چنین تحولاتی می‌شود.

گفتمانِ تغییرِ آب‌و‌هوا چطور کانالیزه می‌شود؟ (بررسی پنج روی‌کرد مرسوم)

زمان تقریبی لازم برای مطالعه: ۵ دقیقه

درست است که حرف‌ با عمل لزوماً یکی نیست و گاه فاصلهٔ بین آن‌ها بسیار بزرگ می‌شود، اما در بسیاری از موارد با موشکافی در واژه‌های به کار گرفته شده در موضع‌گیری‌های رسمی، می‌توان نوع تفکر گوینده و در نتیجه شیوهٔ کنش‌گری‌ مدّ نظر او را حدس زد. تشخیص دادن قاب‌ها و خروج از آن‌ها، به مثابه باز کردن دری به سوی ایده‌ها و امکان‌های جدید است. در این نوشته، با استفاده از پنج مثال‌ واقعی از مواضع مقامات مختلف دربارهٔ پدیده‌ٔ تغییر آب‌و‌هوا، چارچوب‌های پنهان ‌آن‌ها تحلیل می‌شود.

منابع آب و زمین زیر فشار تولید جهانی گوشت

زمان تقریبی لازم برای مطالعه: ۵ دقیقه

گوشت یکی از منابع غذایی مهم بسیاری از مردم جهان است که مصرف سرانه‌ی آن طی دو قرن گذشته به شدت افزایش یافته است. اما تولید صنعتی گوشت از بسیاری جهات مسأله‌ساز و قابل نقد است. در این نوشته ضمن ارائه‌ی آماری کلی از وضعیت تولید و مصرف گوشت در جهان، خلاصه‌ای از مهم‌ترین عوارض تولید صنعتی گوشت را ارائه می‌کنیم.

بحرانِ بی‌آبی در یکی از پرآب‌ترین کشورهای جهان

زمان تقریبی لازم برای مطالعه: ۲ دقیقه

بحران بی‌آبی در شهر سائوپائولوی برزیل روز به روز جدی‌تر می‌شود. بحرانی که مستقیماً به رشد جمعیت، آلوده کردن محیط زیست و جنگل‌زدایی وابسته است.

همزاد شیطانی گرمایش جهانی: اسیدی شدن اقیانوس‌ها

زمان تقریبی لازم برای مطالعه: ۱ دقیقه

افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای نظیر دی اکسید کربن در جو منجر به افزایش اسیدیته‌ی اقیانوس‌ها می‌شود. این پدیده‌ی خطرناک که زیرساخت‌های حیات بشر در کره‌ی زمین را تهدید می‌کند اسیدی شدن اقیانوس‌ها نام دارد و گاه به آن همزاد شیطانی گرمایش جهانی می‌گویند.

آیا ما مسئول بروز ششمین انقراض بزرگ در زمین خواهیم بود؟

زمان تقریبی لازم برای مطالعه: ۲ دقیقه

در اثر فعالیت‌های انسان روند انقراض گونه‌های جانوری و گیاهی افزایش یافته است. برخی شواهد نشان می‌دهد که این روند آن‌چنان سریع و گسترده است که شاید بتوان آن‌را با پنجمین انقراض بزرگی که زیست کره شاهد آن‌ بوده است یعنی از بین رفتن دایناسورها حدود ۶۵ میلیون سال قبل مقایسه کرد. آیا ما مسئول بروز ششمین انقراض بزرگ در زمین خواهیم بود؟

باتری‌های قلمی و زباله‌های خطرناک

زمان تقریبی لازم برای مطالعه: ۲ دقیقه

باتری‌های قلمی حاوی انواع فلزات سنگین نظیر جیوه یا کادمیوم هستند. مدیریت نامناسب زباله‌های حاوی باتری منجر به نشت این مواد سمی به محیط زیست و ایجاد خطرات بلندمدت برای انسان‌ها و سایر موجودات زنده می‌شود. برای کاهش این خطرات چکار می‌توان کرد؟

پلاستیک و راه‌های کاهش مصرف آن در خانه

زمان تقریبی لازم برای مطالعه: ۲ دقیقه

از ۵۰ سال پیش تاکنون تولید «پلاستیک» در جهان به طور مداوم افزایش یافته است. در این مطلب کوتاه درباره‌ی علت افزایش مصرف پلاستیک و سه استراتژی برای کاهش مصرف آن در زندگی روزمره می‌خوانیم.

1 4 5 6
0 £0.00
برو بالا